FURNÉROZOTT FRONTOK

A furnér vékony falemez réteg. A régi időkben azt a folyamatot jelentette, amikor kevésbé értékes fát jobb minőségű fával burkoltak be.A furnértechnikát Kr. e. 2900-ban Egyiptomban találták fel. Egyiptomban rendkívül szerették a nemes fát, ami azonban igen ritka volt. Ez kényszerítette az egyiptomiakat ennek a gazdaságosabb feldolgozási módnak a kifejlesztésére.

 

Az általunk kínált furnérozott frontok lehetnek rusztikus vagy normál kivitelben. Felületük lehet natúr lakkozott, vagy pácolt (színezett) és lakkozott kivitel.

A felületi védelemre használt pác és vízbázisú védőlakk egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz, valamint a fafurnér mint természetes anyag szintén egészségre ártalmatlan természetes anyag. A pácokból több exclusive szín is beállítható. A lakkozás lehet szupermatt, vagy selyemmatt kivitel. Felhasznált védőlakkok egészségre ártalmatlan vízbázisú alapanyagúak, uv stabilok, karbantartást nem igényelnek.

 

Az álltunk használt furnér a tölgy, mely gyönyörű erezetes kivitelével látványos felületet eredményez.

3 féle kivitelben választható:

 – 18/19mm-es vastagságú mindkét oldalon natúr tölgy furnér felülettel és R1 élzárással készülő ajtók

 – 18/19mm-es vastagságú front oldalon rusztikus tölgy furnér felülettel, míg a hátsó lapján natúr tölgy furnér felülettel és R1 élzárással készülő ajtók

 – 18/19mm-es vastagságú mindkét oldalon rusztikus tölgy furnér felülettel és R1 élzárással készülő ajtók